Przykładowe menu

Oferta na organizację
Przyjęć okolicznościowych
W Ośrodku Sportowo-Wypoczynkowym Hali Sportowej w Brennej


Termin
Do uzgodnienia
Ilość osób
max 40 osób

Organizujemy:


  • przyjęcia komunijne, chrzciny, konfirmacje
  • przyjęcia jubileuszowe, urodzinowe
  • spotkania klasowe, firmowe
  • przyjęcia urodzinowe dla dzieci
  • przyjęcia popogrzebowe
  • biesiady przy ognisku

Propozycja menu

Zupy

  • rosół z makaronem z kluseczkami wątr. lub z żołądkami drob.
  • bulion grzybowy, pomidorowy, jarzynowy, itp. z zacierką, groszkiem ptysiowym, itp.
  • bulion z uszkami lub z paluszkiem słonym, z makiem, kminkiem lub sezamem,
  • barszcz czysty z jajkiem i krokietem, pasztecikiem,
  • żurek z jajkiem, szynką i boczkiem lub schabem,

Mięsa do wyboru

  • eskalopki z drobiu z ananasem, kotlet de volai’e,
  • kotlet schabowy nadziew. serem lub szynką, schab panier. w migdałach,
  • udko z kurczaka nadziew. pieczarkami lub tylko dramstiki nadziewane,
  • sznycel drob. panier. lub w cieście, „kotlet drobiowy po żydowsku”,
  • „karczek po beskidzku”, udziec wp wędzony,
  • rolada ze schabu nadziewana śliwką podawana z sosem,
  • roladki drobiowe nadziewana szpinakiem,
  • pierś z kurczaka nadziewana szaszłykiem,
  • piers z kurczaka w słonecznikowej lub chipsowej panierce,
  • rolady wieprzowe lub wołowe z sosem,
  • sakiewki wieprzowe nadziewane mięsem mielonym,
  • udziec z indyka, udka z kaczki,
  • dorsz panierowany lub inne ryby,

surówki/ dodatki

  • surówek z kapusty pekińskiej-mix, z kapusty kisz., białej,
  • surówka z marchewki, z pomidorów, ogórków i papryki,
  • z selera świeżego lub konserwowanego i orzechów,
  • mizeria, sałata zielona ze śmietaną,
  • surówka wiosenna,
  • sałatki: z białej lub czerwonej kapusty, z buraczków,
  • sałatka jarzynowa,
  • surówka coleslawa
  • ziemniaki z wody z zielenina , ziemniaki opiekane, frytki,
  • kluski śląskie, kopytka
  • kompot

Deser

  • lody owocowe, bakaliowe, z sosem owocowym, toffi, czekoladą i bitą śmietaną,
  • sałatka owocowa w sosie własnym lub z jogurtem,
  • galaretka z owocami, bakaliami z bitą śmietaną,

kawa/ herbata

  • tor, ciasta, ciasteczka różne (wg upodobań)

Zimna płyta:

szynki lux, szynka z chrzanem, nec, sery żółte mix, sery pleśniowe,
jajka nadziew. tymbaliki, koreczki, warzywa konserwowe, pomidory nadziewane,
sałatki mix z majonezem lub z sosem winegret ( gdzie podstawą może być:
kalafior, brokuł, sałata lodowa, fasolka szparag. pieczarki, kurczak pieczony
lub wędzony, ryż, makaron, itp.)
rolada z sera żółtego, rolada ze szpinaku, tortelinki,
koreczki śledziowe, śledzie w śmietanie lub sałatka śledziowa,

Kolacja ( II gorący posiłek):

można wybrać mięsa w/w z dodatkami ( sałatkę) lub danie „jednogarnkowe”:
lub np. bigos bogacz gulasz ,strogonow, suropieki wp. żurek, kwaśnica , barszcz z krokietem

Wysokość cen uzależniona jest od zamówionego menu

Po zdecydowaniu się na skorzystanie z w/w oferty należy wpłacić zadatek w wysokości ok. 300,-zł na rezerwacją terminu organizacji przyjęcia- gotówką lub przelewem. Wszelkie uzgodnienia spisujemy w umowie w terminie jednego miesiąca przed przyjęciem. Wstawić jakieś zdjęcie z przyjęcia jubileuszowego

Z A P R A S Z A M Y !